Men don't follow titles, they follow courage

By: Lopak Junior

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 15-Jan-2008 09:47 Email | Share | | Bookmark
VISIT KEDAH 2008



Hye y'all....the kedah gov. is now promoting the Visit Kedah 2008. The idea of Visit Kedah 2008 first came about when the kedah state government saw the opportunity to celebrate it together with Kedah royal Jubilee Celebration marking our Sultan’s 50th as the Sultan of Kedah which only comes once in a lifetime.

As a kedahrian...it is my duty to help the state gov to promote 'VISIT KEDAH 2008'. I sincerely hope that our tourist arrivals will continue to rise, as it will improve the state’s economy and everyone will benefit in the long run. So..to all my friends. if u all have some money and planning to go for a trip..then visit Kedah. tak rugi beb...

So to all tourist have a pleasant stay in Kedah....yiehaa...

PULUN KEDAH PULUN!!!! pulun semua tourist2 dalam malaysia nie!!! bawak mai kedah!

more info bout the 'visit kedah 2008' plz visit this website :
http://www.visitkedah.com.my/


Friday, 4-Jan-2008 11:32 Email | Share | | Bookmark
Makan & Buncit

inilah muka kepuasan adi sbb dapat makan tempat yg diidamkan
Here are some pics taken during makan-makan session.





Here Are some pics orang-orang yang bloated sampai buncit! makan tak hengat punya banyak!!


Friday, 4-Jan-2008 07:05 Email | Share | | Bookmark
New Year celebration

its almost midnite. Lets go
imagine if klcc pakai mercun thunderclap ajer
kelepoih
View all 37 photos...




Salam semua. Semoga tahun 2008 membawa sinar kebahagiaan kepada korang semua - kawan-kawan...sedara mara...family dan terutama sekali buat diri ku. Semoga tahun 2008 tak suwey macam 2007. Semoga angka '8' tu bawak fengshui bagus utk diri aku!. sbb 2007 ..angka '7' tu betul2 mencangkul kepala otak aku sampai kusut!


Ok dah terlanjur cerita pasal new year nie...Aku celebrate new year aku kat KL. Dari hari christmas aku dah stay KL. hehehe .. best la jugak gi KL. Best la sbb jumpa kawan-kawan...jumpa orang tu..jumpa orang nie...makan sana..makan sini... banyak aktiviti laaa..Aku rasa selama aku gi kl...percutian nie antara yg paling aku enjoy. Cuma aku rasa kalau ada jumpa eivon lagik lengkap 'rukun haji' aku kat kl nie. Ok nvmind.

First day aku kat kl..aku dah gi lepak2 makan2 kat Ampang ngan kakak n abang aku. Pastu subuh2 lagik aku hantar kakak aku gi umah kawan dia kat seri kembangan sbb nak naik plane ke KB kat LCCT(hantar punya la awal. tapi tertinggal flight jugak. nasib baik KLIA dekat). Tgh hari tu aku gi Nilai plak, makan kat Restoran Auntie Aini ngan kawan(jauh tu!).
Pastu esok nya aku gi Puchong n Putrajaya jumpa Amadz ngan Sue. Pastu lagik, keesokannya aku lepak curve,ikano ngan ikea cari2 barang n baju. Lepas kuar ajer dari damansara terus aku shoot putrajaya sbb nak jumpa kawan. Petang balik umah jap. lepak2..terus kuar gi bangsar ngan abang plak. Balik dari bangsar. Lepak umah..perot lapar...pastu kuar umah sorang2. .
Aku pun drive la sorang2 gi damansara perdana cari makan...tetiba jumpa frenster cafe. Terus aku sms Fadz bagitau yg aku dah jumpa frenster cafe yg dia cakap tu!. tetiba Fadz reply yg dia ada kat Malaysia n ada kat area2 tu jugak the next day dia nak gi L.Angeles dah. So aku lepak ngan fadz n keen kat burger king sblh tesco. Pergh seksi gila. Masa jumpa tu..baru aku tau derang nak gi clubbing. derang ajak gi clubbing skali!. aku segan gila..so aku tak ikot. Heheheh malu ar nak gi clubbing pakai sandal ajer. Lagipun aku tak suka tempat bising2. Org boyak macam aku kalau menari mmg buruk!... Masa sembang2 ngan derang berdua tu abis camera phone aku jadi mangsa derang berdua yg suka bergambar. mak aii...penuh hp ngan gambar 'vogue' derang (kononnya laaa) . tapi mmg best lepak ngan derang. macam2 citer kuar.

Esoknya aku fetch mama ngan abg aku plak . Pastu check in hotel kat bukit bintang. Mmg berjalan sakan. turun naik pavillion..lot 10..kl plaza..metrojaya...gi tgk wayang..makan..pastu shopping. Mmg gila2 kaw laaa berjalan. 3 hari kat bukit bintang sampai nak gi bukit bintang rasa jemu. Overdose.
Kat bukit bintang ada restoran nama sahara tent. Owww sangat sedap. nasi beriyani Arab dia ..mmg best. nasi beriyani gam batu pahat pun tak leh celen!. Aku bagi rating A++ utk kesedapan nasi beriyani kambing dia. Daging Kambing dia punya la lembut, tak bau n rasa nya sangat juicy. Nasi dia pun sedap kalau makan kosong! tapi mahal laa. RM25 sepinggan. standard TGI friday WUISH!!!...meleleh air liur! Mmg berbaloi cari restoran tu, i ngan my bro berjalan kaki dekat-dekat 2km sesat cari restoran yg tersorok tu! mmg tak sesia cari.hoooooo

New year, aku celebrate kat 2 tempat. KLCC n bukit bintang. MMg best. tapi aku bosan sbb byk gado. Pak arab vs Omputeh. Punk melayu kl vs skinhead kelantan. Punk indon pun ada menari terkinja2 kat atas pickup trak sampai tangan pegang JD. Astaghfirullah. nak enjoy pun tak payah la poyo macam tu. Derang gado pun sbb nak tunjuk sapa kuat. Pastu nak gado ramai2 baling botol etc. BERANI ONE TO ONE LA BADOL!!!!! Setan tul, ramai2 baru nak tunjuk lagak. Bila sorang2 takut plak. Ada Yg nak main skate kat tgh2 orang ramai pastu tolak2 orang laa. Ada Yg nak nari shuffle laa. nari kejap2 ajer. 10 saat berenti...10 saat berenti. Tak fever lgsg! nampak sangat stamina takde.

Esoknya celebrate besday mak aku..huhuuh...macam2 anak2 mama nie prepare cara nak celebrate. Pikir punya pikir...last2 main redah ajer! Apa2hal present mama mmg meletup!.....so happy besday! Pastu tgh harinya,gi midvalley carik barang2 ...pastu aku ngan abg aku balik naik bas tgh malam. Nak jadik citer...Bas rosak tepi jalan, tapi aku ngan abang aku disebabkan seminggu tu all out jalan sampai letih tak cukup tido..so kitorang belasah tido dalam bas rosak tu tak turun2 sampai pagi. Abang dengkur kuat dalam bas. abang aku plak kata..aku pun dengkur jugak..nampak sangat letey! hahaha,,,it took us 9 hours from KL to Sg petani. pergh....Sampai Sg Petani...mandi2...drive kete gi keje terus. WOoosh..mmg penat. So tu ajer la kisah aku celebrate new year kat KL....till next time yaa aku bercerita!!!


Wednesday, 2-Jan-2008 06:23 Email | Share | | Bookmark
Birthday Woman!

Happy birthday Mama...we all love u..thanks 4 being a good mother! You're the best and we r lucky to have the best mother in the world! dah 58 years old dah....next year dah 59 ,..2010 dah 60 woooo! so enjoy la umur2 50an nie .after this jgn kenang-kenang kisah dulu!

We Woke her up at exact 12am and sang her the birthday song! See the face..muka baru bangun tido!





She blown the candle and wished a good health for everyone and a good year for everybody in the family n friends.





Me,abang and haikal - We sang the birthday song like a rock & hiphop star. dont play-play..got beatbox n suara serak n sedikit rap dalam birthday song mama!



Monday, 17-Dec-2007 10:44 Email | Share | | Bookmark
Raya Aidiladha & Merry Xmas

Kepada Semua Muslimin dan muslimat, Saya mewakili keluarga ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha kepada semua. Semoga unta,lembu,kambing,kibas dan haiwan2 halal yg dibolehkan utk ibadah korban ajer yg terkorban. Jgn la nyawa manusia plak yg terkorban, especially kat Jalan raya. Semoga yg menunaikan rukun islam ke lima selamat kembali ke tanah air. Amin.





To my frens who are christian religion, I wish u all have a good festive season. Let us all wish, may 2008 will be a good year for all races in Malaysia,
May Santa Claus do his wonder in bringing joy for this Xmas.




[<<  <  [1]  2  3  4  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net